2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Kebabų alternatyva



  Kaip žinia kebabai yra visų labai pamėgtas greitas maistas. Lietuviai labai mėgsta kebabus su kuo daugiau padažo. O gi kebabas tai yra mėsa kepama ant iešmo. Tai gi  kodėl nepasigaminus namuose šito maisto ;) žinosime ko įdėjome, įsidėsime to ko norime ir kiek norime, galėsime prisipilti padažo kiek širdis geis, o svarbiausia žinosime kokius ingredientus naudosime ;) kas mums kaip žinia labai svarbu.
 
  Mums reikės gaminant dviems asmenims:
  • 2 didelės tortilijos lakštai (galima imti ir lavašus, bet man jie nepatinka amžiais sulūžta, įtrūksta)
  • 1 šviežios vištienos krūtinėlės be odos (arba kitos mėsos kurią mėgstate)
  • 1-2 pomidorai
  • agurkas
  • kininio (pekino) kopūsto, galima naudoti paprastą kopūstą arba salotas
  • svogūno (jei mėgstate)
  • koncervuoto jelapeno (jei mėgstate)
  • skiltelė česnako
  • mažas indelis graikinio jogurto arba natūralaus jogurto be priedų, galima naudoti kefyrą
  • prieskoniai, druska, pipirai, petražolės arba kiti prieskoniai kokius mėgstate
  • aliejaus kepimui.
  Pirmiausia mūsų pasirinktą mėsą dedame į puodą užpilame vandeniu ir verdame, įberiame druskos pipirų galima įdėti lauro lapą, verdame kol išverda. 
  Tuo metu galime susipjaustyti daržoves, pomidorus ir agurkus griežinėliais. Tuomet kininį kopūstą susmulkiname smulkiomis juostelėmis į jį beriame susmulkintą svogūną užberiame druska ir paspaudome rankomis, kad kopūstas suminkštėtų. Taip darome jei darysime atskirą padažą, bet galima ant kopūstų ir svogūnų užpilti jogurtą, įberti smulkintą česnaką, suberti pasirinktus prieskonius ir viską įmaišyti. O jei darome padažą tuomet į jogurtą suberti smulkintą česnaką suberti prieskonius ir išmaišyti.
 Išvirus mėsai nupilame vandenį ir suplėšome mėsą norimo dydžio gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę pilame truputėlį aliejaus sudedame plėšytą mėsą, ją pagal skonį apibarstome prieskoniais ir kepame kol apskrunda.
  Tuomet ant tortilijos vidurio dedame kopūstų salotas ant jų dedame mėsos, ant mėsos dedame pora griežinėlių agurko ir pomidoro, jei darome padažą viską apšlakstome padažu. Taip pat uždedame kitus pasirinktus ingredientus. 
  Tortilijos lankstymas prasideda nuo apačios, užlenkiame apačią, tada prilaikydami lenkiame vieną šoną po to kitą, kad viskas neišbėgtų kepant, pirma užlenkite abu galus po to vieną šoną ir kitą. Sulanksčius dedame ant įkaitintos grill keptuvės pakepame vieną pusę po to kitą, jei neturite tokios keptuvės, galite dėti ant grotelių į įkaitintą orkaitę. Kelios minutės kepimo ir baigta. Gal atrodo sudėtinga, bet taip tik todėl, kad aš viską smulkiai aprašiau kur ką kaip galima pakeisti pagal savo individualius poreikius.
  Skanaus ;)

Maistas. Maistas. Maistas... ;)

   Mityba, maistas, maisto produktai, sveika mityba - tai sąvokos, kurios mus supa kasdien. Kiekvieną dieną mes apie tai pagalvojame, net po keletą kartų, mes renkamės maistą, nes jis lemia mūsų organizmo veiklą, savijautą, nuotaiką, kūno svorį, kuris yra toks svarbus šiuolaikiniai visuomenei. Jei kalbėtume apie svorį, kas šiuo metu yra svarbu ne tik moterų, bet vis daugėja vyrų, kurie rūpinasi savo kūno svoriu. Daugelis susiduria su šiuo reikalu, neslėpsiu ir aš tą bėdą turėjau, bet nebuvo taip baisu tiesiog smagiau, lengviau gyventi kai esu kūdesnė ;) klausimas kaip? o gi paprastas atsakymas pradėjau valgyti viską, bet maistą ruošiu pati, ko tą dieną užsigeidžiu tai ir pasigaminu. 
  Sako reikia įsiklausyti savo organizmo ir valgyti tai ko nori, bet nemanau, kad tai galima pritaikyti visiems, įsivaizduokit, kaip antsvorio kankinamas žmogus, pradeda valgyti viską ką nori..., manau nelabai tai išeitų į gerą. Na, bet aš turėjau omenyje, kad valgyti saikingai, bet tai ko norisi, o ne, kad savaitę, bet per prievartą grūsti į save grikių košę, žinau iš patirties, kankini save, o po to pagalvoji, kad geriau jau visai nevalgysiu nei valgysiu per prievartą, tada nualindavau organizmą ir mano dietos laikymasis baigdavosi nepasiekus ilgalaikių rezultatų... Svarbiausia yra maisto įvairovė, kuri leidžia užtikrinti visus organizmo poreikius. 
  Tai tiesiog mano pirmas įrašas, paplepėjimas apie maistą, kurį mane privertė padaryti sesuo, nes aš visad atidėliojau, nes norėjau parašyti, kažką išbaigto, bet ji mane paprotino, kad reikia nuo kažko pradėti, o tai tą pirmą išbaigtą įrašą galiu kurti visą gyvenimą ir jo neparašyti. Tai toks šio neišbaigto įrašo reziume: "Žmogus yra toks, kokį maistą valgo". Netinkamai pasirinktas maistas gali paskatinti ligos progresavimą, nuotaikų kaitą. Tinkamai pasirinkus maistą, galime užkirsti kelią ligoms (ko visiems ir linkėčiau).