2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir pomidorais

 Savaitgaliais vėlai atsikėlus tenka gamintis jau ne sumuštinuką, o vėlyvus sočius pusryčius. Tad šiandien idėja vėlyviems pusryčiams arba tiesiog užkandžiui dienos eigoje.

 Pyragui reikės:

  • 500 g. mielinės sluoksniuotos tešlos
  • 360 g. varškės
  • 150 g. tarkuoto sūrio (pvz. Ementalio ar Masdam...)
  • 2 pomidorų pjaustytų žiedais
  • 1 kiaušinio baltymo, plakto iki standžių standžių putų
  • 2 v. š. grietinės
  • žiupsnio džiovintų bazilikų ir raudonėlių
  • druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos miltelių
  • aliejaus skardai patepti
prieš kepant ir jau iškeptas pyragas ;)


 Tešlą atvėsinti taip kaip nurodyta ant pakelio. Varškę, sūrį, grietinė sumaišyti tarpusavyje, įberti prieskonių išskyrus papriką, išmaišyti. Dėti plaktą baltymą ir lengvai įmaišyti. Ant aliejumi pateptos skardos dėti jau paruoštą tešlą, kraštus apdėti iš tešlos išpjautomis juostelėmis, ant tešlos dėti varškės masę, dėti pomidorus, lengvai pabarstyti druska, pipirais ir paprikos milteliais. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių Celsijaus, dėti pyragą ir kepti jį maždaug 30 min. Iškepusį pyragą apibarsčiau šviežiais bazilikų lapeliais.
 Skanaus!!!

2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

Savaitgaliui hamburgeriai namuose ;)

 Prisipažinsiu niekad nesu valgiusi mėsainio, kažkaip nesižaviu greito maisto "restoranais". Bet visad kniedėjo paragauti šito reikalo. Netikėtai nelauktai gavome lauktuvių duff alaus, kurį geria Simpsonas, tai kažkaip prie šito reikaliuko nusprendžiau vyrą pradžiuginti mėsainiais. Recepto neieškojau dariau tiesiog iš nuojautos ir vyro pasakojimų :D

 

 6 mėsainiams reikės:


  • 600 g. maltos jautienos
  • 6 bandelių mėsainiams, aš išsikepiau savo mėgstamų sočių grūdinių bandelių
  • marinuotų agurkėlių
  • svogūno
  • salotų lapų
  • pomidoro
  • sūrio riekelių
  • druskos, pipirų, petražolių, aliejaus
  • 5 v.š. natūralaus jogurto
  • 2 v.š. garstyčių
  • 1 skilt. česnako

 Bandeles perpjauti pusiau ir apskrudinti perpjautą pusę ant grill keptuvės. Tuomet ant jautienos berti 0,6 arbatinio šaukštelio druskos, pagal skonį pipirų, petražolių. Mėsą padalinti į 6 dalis, rankas pavilgyti aliejumi,  formuoti šiek tiek už bandelę platesnius mėsainius ir dėti kepti ant grill keptuvės arba ant šiek tiek aliejumi pateptos keptuvės, keptuvė turi būti gerai įkaitinta, kepti maždaug 2-3 min iš kiekvienos pusės, ant iškepusios mėsos dėti sūrio riekelę. Iš jogurto, garstyčių, smulkinto česnako ir norimų prieskonių sumaišyti padažą.
 Sluoksniais dėti ant bandelės salotos, mėsos, pjaustytų pomidorų, agurkų, svogūnų žiedų, pilti padažo, uždengti bandele.
 Skanaus!!!
 Vyras ir sesuo vos suvalgė po 2 mėsainius, atsiliepimai buvo patys geriausi, sakė jei tokius sočius darytų "restoranai" tai matyt jie bankrutuotų. :D
 

2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Menkės file su sūrio plutele, rukolos salotomis ir kuskusu

 Patiekalas subalansuotas pietums arba labai išalkusiems tiktų ir sočiai vakarienei.



Patiekalui reikės:
 Žuviai:

  • menkės file
  • kietojo sūrio
  • sviesto kepimui
  • druskos, pipirų
  • luptų kriaušių
 Žuvį supjaustyti dideliai gabalėlais, pagardinti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti gabalėlį sviesto, jame apkepinti pjaustytas kriaušes kol jos lengvai apskrus. Kriaušes išimti, į keptuvę dėti žuvį, apkepti ją iš visų pusių, pabaigoje apiberti vieną pusę tarkuotu sūriu, apversti tą pusę, leisti sūriui apskrusti. Prieš tai keptos kriaušės turėjo palikti savo saldžių sulčių, kurios žuviai kepant suteikia karamelizuotą plutęlę. Žuvies ilgai kepti nereikia, nes menkė greitai perkepa.


   Salotoms reikės:
  • rukola mix pakelio
  • 100 g. ridikėlių
  • 1 agurko
  • 2 pomidorų
  • 2 v. š. balzamiko acto
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
 Daržoves supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, sumaišyti su rukola, užpilti alyvuogių aliejumi ir actu, pagardinti druska pipirais, viską sumaišyti. 
 Kuskusui pagaminti reikės 1 stiklinės kus kus kruopų, 2 stiklinių verdančio vandens, žiupsnelio druskos, viską supilti į puodą, uždengti ir palikti 10 min išbringti.

 Padažui:
  • 2 v,š. rikotos sūrio
  • 1 a.š. garstyčių
  • 3 v.š. alyv. aliejaus
  • druskos, pipirų, petražolių
Viską sumaišyti, jei per tiršta, galima įpilti šiek tiek virinto vandens.
Skanaus!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grietinėle ir citrinų kremu

 Karštą pavasario dieną su drauge gėrėme šaltus kokteiliukus ir smaližiavome saldžiais pyragėliais... ;)
Šie pyragėliai su citrinų kremu, kurį aprašiau kaip gaminti praitam įraše.



 Pyragėliams reikės:

  • 35% riebumo grietinėlės
  • pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • citrinų kremo
  • cukraus pudros
 Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių Celsijaus. Tešla turi būti jau atšilusi, tada ją supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, dėti į skardą ir kepti 15 min. Grietinėlė turi būti šalta, tada į ją įberti pagal norą cukraus pudros ir išplakti iki standumo, tik nepersistenkite, nes grietinėlė gali pavirsti į sviestą. Iškepusius pyragėlius dėti į lėkštes ant jų dėti grietinėlės ir citrinų kremo. Pyragėliai skanūs ir labai labai saldūs, tam kam patinka saldėsiai, tikrai labai patiks, aš labiau mėgstu sūrius patiekalus, tai vos vieną suvalgiau, o mano draugė net kelis įveikė... :D

 Skanaus!

2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Citrinų kremas

 Šiandien darbo dienos šventė, todėl norisi likti namuose arba vykti į gamtą, valgyti skanius širdį paglostančius valgius. Ilgai svajojau, norėjau, planavau ir pagaliau ta diena atėjo ir aš ėmiau ir išviriau skanutėlio citrinų kremo. Jį galima valgyti tepant ant duonos, bandelių, tepti ant blynų arba kepti pyragą su šiuo skanutėliu kremu.


 Šiam kremui reikės:
  • 2 didelių citrinų (jų sulčių ir nutarkuotų žievelių)
  • 3 didelių kiaušinių
  • 0,8 stiklinės cukraus pudros
  • 80 g. sviesto
  • žiupsnis druskos
 Viską išskyrus sviestą išplakti, kad kiaušiniai susimaišytų su visais kitais ingredientais. Į puodą įpilti šiek tiek vandens jį užvirinti, ant jo dėti kitą puodą ar indą, kuriame bus kaitinamas kremas, į šį puodą dėti sviestą, jis turi išsilydyti. Tuomet supilti kiaušinių ir citrinos masę. Kaitinti nuolat maišant plakimo šluotele. Kremas bus baigtas, kai masė bus tiršta. Po to kremą išpilstyti į stiklainius. Laikyti šaldytuve.
 Skanaus!