2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Kebabų alternatyva



  Kaip žinia kebabai yra visų labai pamėgtas greitas maistas. Lietuviai labai mėgsta kebabus su kuo daugiau padažo. O gi kebabas tai yra mėsa kepama ant iešmo. Tai gi  kodėl nepasigaminus namuose šito maisto ;) žinosime ko įdėjome, įsidėsime to ko norime ir kiek norime, galėsime prisipilti padažo kiek širdis geis, o svarbiausia žinosime kokius ingredientus naudosime ;) kas mums kaip žinia labai svarbu.
 
  Mums reikės gaminant dviems asmenims:
  • 2 didelės tortilijos lakštai (galima imti ir lavašus, bet man jie nepatinka amžiais sulūžta, įtrūksta)
  • 1 šviežios vištienos krūtinėlės be odos (arba kitos mėsos kurią mėgstate)
  • 1-2 pomidorai
  • agurkas
  • kininio (pekino) kopūsto, galima naudoti paprastą kopūstą arba salotas
  • svogūno (jei mėgstate)
  • koncervuoto jelapeno (jei mėgstate)
  • skiltelė česnako
  • mažas indelis graikinio jogurto arba natūralaus jogurto be priedų, galima naudoti kefyrą
  • prieskoniai, druska, pipirai, petražolės arba kiti prieskoniai kokius mėgstate
  • aliejaus kepimui.
  Pirmiausia mūsų pasirinktą mėsą dedame į puodą užpilame vandeniu ir verdame, įberiame druskos pipirų galima įdėti lauro lapą, verdame kol išverda. 
  Tuo metu galime susipjaustyti daržoves, pomidorus ir agurkus griežinėliais. Tuomet kininį kopūstą susmulkiname smulkiomis juostelėmis į jį beriame susmulkintą svogūną užberiame druska ir paspaudome rankomis, kad kopūstas suminkštėtų. Taip darome jei darysime atskirą padažą, bet galima ant kopūstų ir svogūnų užpilti jogurtą, įberti smulkintą česnaką, suberti pasirinktus prieskonius ir viską įmaišyti. O jei darome padažą tuomet į jogurtą suberti smulkintą česnaką suberti prieskonius ir išmaišyti.
 Išvirus mėsai nupilame vandenį ir suplėšome mėsą norimo dydžio gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę pilame truputėlį aliejaus sudedame plėšytą mėsą, ją pagal skonį apibarstome prieskoniais ir kepame kol apskrunda.
  Tuomet ant tortilijos vidurio dedame kopūstų salotas ant jų dedame mėsos, ant mėsos dedame pora griežinėlių agurko ir pomidoro, jei darome padažą viską apšlakstome padažu. Taip pat uždedame kitus pasirinktus ingredientus. 
  Tortilijos lankstymas prasideda nuo apačios, užlenkiame apačią, tada prilaikydami lenkiame vieną šoną po to kitą, kad viskas neišbėgtų kepant, pirma užlenkite abu galus po to vieną šoną ir kitą. Sulanksčius dedame ant įkaitintos grill keptuvės pakepame vieną pusę po to kitą, jei neturite tokios keptuvės, galite dėti ant grotelių į įkaitintą orkaitę. Kelios minutės kepimo ir baigta. Gal atrodo sudėtinga, bet taip tik todėl, kad aš viską smulkiai aprašiau kur ką kaip galima pakeisti pagal savo individualius poreikius.
  Skanaus ;)

5 komentarai:

Asta Inciutė rašė...

o čia tokie patys kaip Pagėgiuos darėm ar kokie "pagerinti"? :)

Barboros Virtuvėje rašė...

ne ten tada darėme su malta pakepinta mėsa, taip pat su riebesniu padažu, šitie lengvesni mums šitie labiau patinka ;)

Asta Inciutė rašė...

nu reiks tada ir šitų pabandyti ;)

Anonimiškas rašė...

Mmmmm.........

MI rašė...

Pritariu... mmmmm.....

Rašyti komentarą