2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Maltos jautienos sriuba

 Čia kaip ir čili sriubos alternatyva, bet mūsų šeima aštriai nevalgo, o kai kam ir sūris nelabai patinka, tai sriuba jokia ne meksikietiška, o tiesiog maltos jautienos sriuba.
 Bet jei kas mėgsta aštriai tai visad gali įsiberti čili pipirų ;)

Reikės:
  • 0,5 kg maltos jautienos
  • 1 puodelio virtų pupelių
  • didelė skardinė konservuotų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 morkos, galima dėti paprikos
  • 3-4 šaukštai pomidorų pastos
  • kumino, kmynų, bazilikų, pipirų, druskos, cukraus
  • citrinų sulčių
  • vandens
  • aliejaus
 Morkas sutarkuoti, svogūną susmulkinti ir dėti į puodą, pakepinti šiek tiek ant aliejaus. Dėti jautieną, kartu pakepinti kol jautiena šiek tiek apkeps iš visų pusių. Tuomet dėti pomidorus, įpilti 2 puodelius vandens,  sudėti smulkintą česnaką, uždengti ir virti apie 40 min. Pažiūrėti ar užtenka vandens, jei trūksta dar įpilti ir virti toliau. Po valandos virimo sudėti visus prieskonius, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, jei norite aštriai įdėkite smulkinto čili pipiro, taip pat įdėti pomidorų pastą. Jei mėgstate galite sutrinti. Tuomet dėti pupeles. Gali patiekti su kepta tortilija: į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, įberti kmynų sėklų, dėti vieną tortilijos lakštą, jį apiberti tarkuotu sūriu, dėti antrą tortilijos lakštą, paspausti, kad prikibtų prie sūrio, apversti, kad ir kita pusė apkeptų, kai sūris išsilydo išimti ir supjaustyti kaip picą.
 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą