2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Tobulasis cukinijų apkepas

  Iš mamos išmoktas, bet patobulintas pagal mane ir pritaikytas mūsų šeimai ;)  Pamenu kai vaikystėje pešdavomės su sesėmis dėl šio apkepo paskutinio gabalėlio :D

Kad neatskleisti visų šio recepto įmantrybių, proporcijas kiekvienas pagal save gali nusistatyti ;)

Reikės:

  • bulvių
  • cukinijų
  • 9% varškės arba varškės sūrio
  • fermentinio sūrio
  • kiaušinių
  • grietinės
  • bazilikų
  • česnakų
  • saulėje džiovintų pomidorų
  • pipirų, druskos
 Bulves nuskusti, supjaustyti 0,5cm storio griežinėliais ir virti nuo užvirimo apie 5-6 min. nepervirti. Išvirus nupilti vandenį ir bulves apiberti pipirais.

 Cukinijas supjaustyti griežinėliais arba sutarkuoti. Varškę ištrinti su smulkintu česnaku, pjaustytais pomidorais, bazilikais, pipirais druska. Tuomet sluoksniuoti, į skardą dėti sluoksnį bulvių, cukinijų, berti varškę ir taip kelis sluoksnius, paskutinis sluoksnis turi būti bulvių. Tada išplakti kiaušinius su grietine ir užpilti ant viršaus. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45min. Tada užberti tarkuoto sūrio ir kepti kol apskrus.
 Skanaus!

7 komentarai:

MI rašė...

Norėčiau paragauti...

justina rašė...

pasiilgau to skonio...

Barboros Virtuvėje rašė...

Aš taip pat galvoju, kad jau reiktų vėl išsikepti :) o Juste, manau Vokietijoje tikrai cukinijų yra :D

supykusi rašė...

Ale ir gaila proporcijas surasyti. Prastas receptas

Anonimiškas rašė...

istikruju reiketu surasyti proporcijas, nes darant is akies gali nesigauti ir bus gaila sugaisto laiko ir likti alkanam....jeigu jis toks tobulas ir ji skelbiat, tai surasykit viska iki galo ;/

Barboros Virtuvėje rašė...

Na labai atsiprašau, kad kažkam nepatiko mano įrašas, tiesiog tai darau savo malonumui, o ne verslo tikslais, todėl neprivalo mano įrašai šiame blogge atskleisti tikslių proporcijų. O jei yra noras sužinoti tiksliau tiesiog reikia paklausti, o ne pulti kritikuoti :) labai ačiū už supratingumą

Anonimiškas rašė...

šiandieną gaminau šy apkepą iš akies kaip ką mėgstu dėjau ir buvo žiauriai skanu. manau be proporcijų gaminant gali didžiuotis, kad pats pagaminai ir susikurti savo mėgstamą skonį. o kad dedant viską sluokdniais tai manu visko vienodais kiekiais taip kad logiškai pamasčius galima pagaminti tikrai.

Rašyti komentarą