Blynams reikės :
- puse saliero šaknies
- 4 kupinų šaukštų miltų
- 1 kiaušinio
- druskos
- pipirų
- 1 šaukštelio cukraus
- džiovintų petražolių
- vandens
- aliejaus kepimui
Salierą nuskusti, sutarkuoti su smulkia tarka (ne su burokine ir ne su ta, kuri sutrina daržoves). Tada dėti miltus prieskonius, įmušti kiaušinį ir įpilti šiek tiek vandens. Viską išmaišyti, tešla turi gautis tiršta, tokia, kad šaukštu ar rankomis eitų formuoti blynelius, bet tešla neturi būti kieta, ji turi būti drėgna. Tuomet keptuvėje įkaitinti aliejų, aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų blynelius iki pusės. Dėti suformuotus blynelius ir kepti ant vidutinės ugnies. Juos reikia kepti lėtai, bet kaitriai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą