2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Citrinų kremas

 Šiandien darbo dienos šventė, todėl norisi likti namuose arba vykti į gamtą, valgyti skanius širdį paglostančius valgius. Ilgai svajojau, norėjau, planavau ir pagaliau ta diena atėjo ir aš ėmiau ir išviriau skanutėlio citrinų kremo. Jį galima valgyti tepant ant duonos, bandelių, tepti ant blynų arba kepti pyragą su šiuo skanutėliu kremu.


 Šiam kremui reikės:
  • 2 didelių citrinų (jų sulčių ir nutarkuotų žievelių)
  • 3 didelių kiaušinių
  • 0,8 stiklinės cukraus pudros
  • 80 g. sviesto
  • žiupsnis druskos
 Viską išskyrus sviestą išplakti, kad kiaušiniai susimaišytų su visais kitais ingredientais. Į puodą įpilti šiek tiek vandens jį užvirinti, ant jo dėti kitą puodą ar indą, kuriame bus kaitinamas kremas, į šį puodą dėti sviestą, jis turi išsilydyti. Tuomet supilti kiaušinių ir citrinos masę. Kaitinti nuolat maišant plakimo šluotele. Kremas bus baigtas, kai masė bus tiršta. Po to kremą išpilstyti į stiklainius. Laikyti šaldytuve.
 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą