2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir pomidorais

 Savaitgaliais vėlai atsikėlus tenka gamintis jau ne sumuštinuką, o vėlyvus sočius pusryčius. Tad šiandien idėja vėlyviems pusryčiams arba tiesiog užkandžiui dienos eigoje.

 Pyragui reikės:

  • 500 g. mielinės sluoksniuotos tešlos
  • 360 g. varškės
  • 150 g. tarkuoto sūrio (pvz. Ementalio ar Masdam...)
  • 2 pomidorų pjaustytų žiedais
  • 1 kiaušinio baltymo, plakto iki standžių standžių putų
  • 2 v. š. grietinės
  • žiupsnio džiovintų bazilikų ir raudonėlių
  • druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos miltelių
  • aliejaus skardai patepti
prieš kepant ir jau iškeptas pyragas ;)


 Tešlą atvėsinti taip kaip nurodyta ant pakelio. Varškę, sūrį, grietinė sumaišyti tarpusavyje, įberti prieskonių išskyrus papriką, išmaišyti. Dėti plaktą baltymą ir lengvai įmaišyti. Ant aliejumi pateptos skardos dėti jau paruoštą tešlą, kraštus apdėti iš tešlos išpjautomis juostelėmis, ant tešlos dėti varškės masę, dėti pomidorus, lengvai pabarstyti druska, pipirais ir paprikos milteliais. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių Celsijaus, dėti pyragą ir kepti jį maždaug 30 min. Iškepusį pyragą apibarsčiau šviežiais bazilikų lapeliais.
 Skanaus!!!

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Pasakiškai atrodo.

Rašyti komentarą