Patiekalui reikės:
Žuviai:
- menkės file
- kietojo sūrio
- sviesto kepimui
- druskos, pipirų
- luptų kriaušių
Žuvį supjaustyti dideliai gabalėlais, pagardinti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti gabalėlį sviesto, jame apkepinti pjaustytas kriaušes kol jos lengvai apskrus. Kriaušes išimti, į keptuvę dėti žuvį, apkepti ją iš visų pusių, pabaigoje apiberti vieną pusę tarkuotu sūriu, apversti tą pusę, leisti sūriui apskrusti. Prieš tai keptos kriaušės turėjo palikti savo saldžių sulčių, kurios žuviai kepant suteikia karamelizuotą plutęlę. Žuvies ilgai kepti nereikia, nes menkė greitai perkepa.
Salotoms reikės:
- rukola mix pakelio
- 100 g. ridikėlių
- 1 agurko
- 2 pomidorų
- 2 v. š. balzamiko acto
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Kuskusui pagaminti reikės 1 stiklinės kus kus kruopų, 2 stiklinių verdančio vandens, žiupsnelio druskos, viską supilti į puodą, uždengti ir palikti 10 min išbringti.
Padažui:
- 2 v,š. rikotos sūrio
- 1 a.š. garstyčių
- 3 v.š. alyv. aliejaus
- druskos, pipirų, petražolių
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą