2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Menkės file su sūrio plutele, rukolos salotomis ir kuskusu

 Patiekalas subalansuotas pietums arba labai išalkusiems tiktų ir sočiai vakarienei.



Patiekalui reikės:
 Žuviai:

  • menkės file
  • kietojo sūrio
  • sviesto kepimui
  • druskos, pipirų
  • luptų kriaušių
 Žuvį supjaustyti dideliai gabalėlais, pagardinti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti gabalėlį sviesto, jame apkepinti pjaustytas kriaušes kol jos lengvai apskrus. Kriaušes išimti, į keptuvę dėti žuvį, apkepti ją iš visų pusių, pabaigoje apiberti vieną pusę tarkuotu sūriu, apversti tą pusę, leisti sūriui apskrusti. Prieš tai keptos kriaušės turėjo palikti savo saldžių sulčių, kurios žuviai kepant suteikia karamelizuotą plutęlę. Žuvies ilgai kepti nereikia, nes menkė greitai perkepa.


   Salotoms reikės:
  • rukola mix pakelio
  • 100 g. ridikėlių
  • 1 agurko
  • 2 pomidorų
  • 2 v. š. balzamiko acto
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
 Daržoves supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, sumaišyti su rukola, užpilti alyvuogių aliejumi ir actu, pagardinti druska pipirais, viską sumaišyti. 
 Kuskusui pagaminti reikės 1 stiklinės kus kus kruopų, 2 stiklinių verdančio vandens, žiupsnelio druskos, viską supilti į puodą, uždengti ir palikti 10 min išbringti.

 Padažui:
  • 2 v,š. rikotos sūrio
  • 1 a.š. garstyčių
  • 3 v.š. alyv. aliejaus
  • druskos, pipirų, petražolių
Viską sumaišyti, jei per tiršta, galima įpilti šiek tiek virinto vandens.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą