2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Bešamelio padažas

  Šis padažas yra tikra klasika. Jis vartojamas visame pasaulyje. Jis puikiai tinka prie makaronų patiekalų. Išvirus tirštą padažą galimą dėti sūrio ir atšaldžius gaminti kroketus kurie puikiai tinka kaip užkandis prie alaus ar vyno. O lazanijos apkepas tiesiog neįsivaizduojamas be šio padažo.  Mano mama šį padažą pagardiną keptais svogūnais ir patiekia prie cepelinų, nes mūsų šeima, pamatę spirgučių padažą nevalgytų net pačių cepelinų  :)


    Padažui reikės:

  • 2 stiklinės /500ml pieno
  • 6 šaukštai sviesto
  • 6 šaukštai kvietinių miltų
  • druskos (pagal skonį)
  • 1/4 šaukštelio muskatų riešutų šviežiai tarkuotų
  Prikaistuvyje pakaitinti pieną, kol jis užvirs. Puode storu dugnu išlydyti sviestą, berti miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, visi miltai turi gauti sviesto riebalų, tam kad neatsirastų gumulėlių. Nukelti nuo ugnies ir be perstojo maišant supilti pusę pieno. Užkaisti ant lėtos ugnies ir maišyti, kol sutirštės. Palengva pilti likusį pieną ir maišyti, kol padažas užvirs. Pagardinti druska ir muskatais. Ir toliau maišyti, kol bešamelis sutirštės. Jei susidarytų gumulėlių, reiktų greitai paplakti plaktuvu ar plakimo šluotele, kol jie išsileis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą