2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Žaliasis pesto padažas

  Galima šio padažo nusipirkti ir parduotuvėje, man labiau patinka pačiai jo pasigaminti, tikrai skanesnis gamintas namuose nei įsigytas parduotuvėje. Šį padažą galima naudoti prie makaronų, ryžių patiekalų. Dedu šio padažo ir marinuodama alyvuoges, į kai kurias sriubas. Kam patinka česnakai ir bazilikai tikrai lengvai ras kur šį padažą panaudoti.



  Padažui reikės:

  • didelio šviežių bazilikų lapų ryšulėlio
  • 4 šaukštai kedrų riešutų
  • po 2 šaukštus parmezano ir avies sūrio, šviežiai sutarkuotų (galima dėti 4 parmezano, jei neturime avies sūrio)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2/3 stiklinės /150ml gryno alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
Visus produktus išskyrus aliejų sudėti į prieskonių grūstuvę ir sutrinti, po truputėlį pilti aliejų ir maišyti. Galima visą tai padaryti ir elektriniu smulkintuvu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą