2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Laisvadienis. Virtų bulvių ir saliero blynai

  Kadangi laisvadienis, tai prisiminus vaikystę, kai mama kepdavo širdelių formos blynus, nusprendžiau išsikepti blynų, bet ne širdelių formos, nes tokios keptuvės neturime. Šiandien blynai su virtomis bulvėmis ir virtais salierais ;)

 Tešlai reikės:

  • 500g nuskustų bulvių
  • 300g nuskusto saliero šaknies
  • 100g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • krakmolo
  • druskos, pipirų, džiovintų petražolių


  Bulves smulkiai supjaustyti, salierą taip pat, sudėti juos į puodą ir virti kol išvirs. Išvirus nupilti vandenį ir sugrūsti. Atvėsinti, gerai būtų palaikyti šaldytuve, kad truputėlį sukietėtų. Atvėsinus įmušti kiaušinį, įdėti tarkuotą sūrį ir prieskonius. Dėti krakmolo tiek, kad minkant neliptų prie rankų, bet tešla turi išlikti puri. Rankomis suformuoti blynus ir kepti juos karštame aliejuje.
  Padažas gali būti kaip šioje nuotraukoje: į grietinę įpjaustyta šiek tiek saulėje džiovintų pomidorų, bazilikų, įberta druskos ir pipirų.

1 komentaras:

MI rašė...

Niam Niam...:D

Rašyti komentarą